Leden

Leden stellen zich voor.

OP BEZOEK BIJ EEN ENTHOUSIAST JEUGDLID

MARCEL BERGHUIS

Marcel Berghuis is 14 jaar en woont samen met zijn ouders en oudere broer in een mooi buitengebied van onze gemeente. Hier is volop ruimte en groeit hij op temidden van kippen en schapen waar zijn moeder zeer enthousiast mee fokt.Hij studeert aan het AOC in Twello en wil graag het landschapsonderhoud in. Hij heeft een brede interesse in de natuur en alles wat groeit en bloeit, hij is onder andere lid van de steenuilenvereniging in Nijbroek en houdt zich graag bezig met natuurfotografie.

Via zijn leraar Richard Koers kwam hij in contact met in eerste instantie krielkippen, maar bij nader inzien koos hij toch voor Zebravinken, die vroeger ook al gefokt werden door zijn ouders.

Hij is sinds ruim één jaar lid van onze vereniging en dolenthousiast over de begeleiding door de overige leden, iets wat zijn ouders ook beamen, kortom hij voelt zich bij ons thuis. 

Tijdens een bezoek vorig jaar aan de bekende show in de Americahal te Apeldoorn “Vogel 2016” werd zijn enthousiasme definitief gewekt door de Zebravink. Hij kwam hier in contact met de bekende topkweker Jan Dirven uit Zeeland die hem in contact bracht met een bekende kweker uit Arnhem die noodgedwongen moest stoppen met deze mooie hobby. Van hem kocht hij twee goede wildvorm(grijze) koppels waar hij meteen al met succes mee kweekte.

foto (c) Ap Karrenbeld

Op de speciale tropenshow die door ons extra werd georganiseerd stuurde hij acht vogels in en hij scoorde perfect namelijk “Goud en Zilver” en tevens beste bij de Jeugd, kortom een stimulans om verder te gaan dus op naar Apeldoorn in januari.

Tijdens  “Vogel 2017” in Apeldoorn behaalde hij eveneens “Goud” en het succes was compleet.

foto (c) Ap Karrenbeld

 

 

Momenteel kweekt hij met vier koppels wildvorm(grijze)  en zijn de eerste jongen reeds uitgevlogen.

foto (c) Ap Karrenbeld

Hij beleeft veel plezier aan de Zebravinken en wil zich hierop specialiseren, eventueel in de toekomst nog aangevult met andere kleurslagen.

Onze hobby vergrijst enorm en we zijn daarom erg blij met zo’n enthousiast jeugdlid.

 

 

foto (c) Ap Karrenbeldfoto (c) Ap Karrenbeld