Nieuws

V.V.T.O.-er Laurens Bouwmeester 3 keer wereldkampioen

Laurens Bouwmeester is, op de Wereldtentoonstelling 2019 in de IJsselhallen te Zwolle, drie keer wereldkampioen geworden met zijn agapornis roseicollissen. Daarnaast won hij nog meerdere keren zilver en brons.

De Wereldtentoonstelling is nog open voor publiek tot en met 13 januari. a.s.

Laurens, namens de vereniging van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!

Hieronder zijn verslag:

“Hoe een inwoner Voorst wereldkampioen met agapornieden wordt”.

Als vogelkweker ben je reuze benieuwd wanneer de wereldtentoonstelling weer naar je eigen land komt en zo werd een aantal jaren geleden bekend dat de COM, Wereldtentoonstelling voor vogels, in januari 2019 in ons land georganiseerd zou gaan worden en wel in de IJsselhallen in Zwolle.

Hier werd meteen driftig op gereageerd en werden de nodige kweekparen opgesteld die mogelijk de gewenste jongen groot zouden brengen.

Als je een grotere kans op eremetaal wilt hebben dan ga je zoveel mogelijk met overjarige vogels inzenden naar de show, dit geld niet voor alle vogelsoorten maar zeker voor de Agapornis Roseicollis is dit van groot belang.

In Januari 2017 ben ik volop begonnen met het koppelen van de broedparen en heb ik gaandeweg de benodigde jongen op stok gekregen.

Op deze jongen is de nodige selectie geweest, je moet niet denken dat als je een nestje met 4 jongen hebt liggen dat het allemaal toppers zijn, zeker 50% gaan bij mij vroegtijdig in de verkoop.

Er is dat jaar met meerdere paren langer doorgekweekt om zoveel mogelijk goede jongen over te houden.

Zo zijn in 2018 op meerdere shows al de nodige prijzen behaald, dus we waren klaar voor het grote werk.

Op de wereldtentoonstelling kun je in 2 klassen inschrijven: met enkeling vogels en met een stam, dit zijn 4 gelijkwaardige vogels waar je ook nog eenheidspunten extra mee kunt scoren, hoe beter ze op elkaar lijken hoe hoger het resultaat.

Na het inbrengen van de vogels breekt er een paar dagen een spannende tijd aan tot de verlossende mail komt en hieruit blijkt dat ik 3 x wereldkampioen ben geworden en daarnaast heb ik 5 x zilver en 2x brons behaald.

Echt een bekroning van 2 jaar intensief vogels houden waar ik uiteraard zeer trots op ben.

Een groet van Lauens Bouwmeester “een fanatieke roseicollie kweker uut Voorst”.

<< Ga terug naar de vorige pagina